Matija . ' '
                  . Vidiček

Matija Vidiček, Lect.

Office hours: Po mailu kadarkoli

Department: Katedra za naravoslovne vede, elektromehanske / mehatronske sisteme
Professional bodies: Academic Assembly

Why FINI? »FINI je fakulteta, katere diplomanti postanejo inženirji. Ker sem tudi sam inženir, mi je v veselje sodelovati pri zgodbi ustvarjanja novih inženirjev«

Professional biography

Matija Vidiček je diplomiral iz geodezije na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani leta 2005. Leto kasneje je študiral Geographical Information Management and Applications na Univerzi v Utrechtu (NL). Med letoma 2005 in 2008 je na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru sodeloval pri predmetih prometna geografija, geografski informacijski sistemi in statistika v logističnih sistemih. Med letoma 2008 in 2010 pa je bil vključen v učni proces na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu in Fakulteti za uporabne družbene študije Nova Gorica pri predmetih statistika I in II, kakovost informacij in raziskovanje interneta. 5 let je bil zaposlen kot glavni analitik na Sodnem svetu RS, kjer se je ukvarjal z analizo učinkovitosti in uspešnosti sodišč in sodnikov. Sedaj je zapolsen kot višji svetovalec pri implementaciji informacijskih sistemov za učinkovito upravljanje z dokumenti v podjetju Amplexor.

Researcher activities

Njegovo področje raziskovanja so geografske informacije, geografski informacijski sistemi in daljinsko zaznavanje, informacijski sistem in statistika.

Courses and their applicability

I. Stopnja: Matematika z aplikacijami I in II :
Matematika je osnovna podlaga kakršnega koli inženirja, saj brez njenega znanja posameznik težko pridobi znanja tehničnih predmetov.

Bibliography

COBISS

R&D

SICRIS

Researcher id

29195

Graduates of FINI are society's developmental potential.