31.1.2020

7. Dan inovativnosti TPV

7. Dan inovativnosti TPV, ki je potekal v torek, 28. 1. 2020, je bil tokrat posvečen pametnim tovarnam prihodnosti. Ob tej priložnosti so predstavili pet TPV-modulov za pametne tovarne, ki so jih razvili sami in v sodelovanju s partnerji. Gre za celovite rešitve, ki ne bodo okrepile le lastno konkurenčnost, temveč jih bodo pričeli tržiti tudi navzven.

Glavni gostje dogodka so bili dr. Myriam Jahn, dr. Alexander Engels, direktor aiXbrain, in prof. dr. Niko Herakovič iz Fakultete za strojništvo UL.

Podelili so tudi priznanja za najkoristnejši inovativni predlog posameznika in tima. Prejemniki so: Matija Požgaj za Kalibrirni avtomat ALU sornikov BMW ter: Boštjan Piletič, Srecko Basarac, Dario Novak, Miroslav Kuharič, Alen Černelč, Boris Antolovič, Jernej Knežič, Matjaz Sotler, Igor Lekše, Mišo Pereško, Jože Pezdirc za predlog: Univerzalna robotska »BIN PICKING« celica.

Nagrade so podelili tudi zaposlenim, ki so v preteklem letu zaključili izobraževanje.

Za glasbeno popestritev z inovativnim in dinamičnim nastopom je poskrbela tolkalna skupina Muvaruvagruva, Glasbena šola Marjana Kozine pod vodstvom Mira Tomšiča, ki je zaigrala tudi na izdelke Skupine TPV.

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.