5.12.2019

Podelitev diplom peti generaciji diplomantkam in diplomantom FINI Novo mesto

V torek, 3. 12. 2019 je na Fakulteti za industrijski inženiring Novo mesto potekala svečana podelitev diplom. Dekanja fakultete, mag. Iris Fink Grubačević, je diplomske listine podelila 22 diplomantkam in diplomantom visokošolskega strokovnega študijskega programa in prvo diplomo diplomantu magistrskega študijskega programa. Že drugo leto zapored je fakulteta podelila priznanje najboljšemu diplomantu, to je postal Alojz Golli z diplomskim delom Brezžični komunikacijski standardi z nizko porabo energije, pod mentorstvom doc. dr. Tomaža Aljaža. Fakulteta je letos prvič podelila laskavo priznanje – častni naziv zaslužni profesor, ki ga je prejel prof. dr. Rudolf Pušenjak.

Ob tej priložnosti je dekanja, mag. Iris Fink Grubačević povedala:

»Fakulteta letos obeležuje 10-letnico obstoja in ponosna sem, da smo v tem času s skupnimi močmi zavzeto uresničevali vizijo, ki usmerja naš ambiciozen razvoj v priznano in prepoznavno visokošolsko institucijo na področju tehniških ved, z osnovnim namenom razvoja stroke in trajnostnega razvoja ožjega in širšega okolja.

Uspeh naše mlade fakultete je odraz dobrega dela predavateljev in raziskovalcev, referata, podpornih služb ter nenazadnje vodstva. Delamo v duhu, da je vedno v ospredju študent. Individualni pristop ter podpora vsakemu študentu, sta se izkazala kot naša prednost.

Pogosto se srečujem z novimi idejami za razvoj fakultete in potrebami zaposlovalcev naših diplomantov, ki v praksi nenehno dokazujejo, da res obvladujejo zadnje tehnologije in imajo odprte možnosti za napredovanje. Ponosna sem na diplomante, ker jim uspeva v praksi dokazovati pridobljene kompetence, saj imamo pozitivna povratna sporočila pomembnih podjetij, ki delujejo lokalno in globalno«.

  

 

 

 

 

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.