15.4.2021

PRAVA SMER – vabilo za študente s statusom posebnih potreb

Društvo študentov invalidov Slovenije in ekipa projekta Prava smer vabi na spletno srečanje študentov »Študent študentu o študiju na daljavo« v torek, 20. 4. 2021, od 17:00 do 19:00 Srečanje je namenjeno izmenjavi izkušenj na področju študija na daljavo.

V prvem delu bo potekala okrogla miza, v okviru katere bodo 4 študenti s statusom posebnih potreb predstavili svoje soočanje s študijem na daljavo. Sledila bo neobvezna odprta diskusija med udeleženci, kjer boste lahko izpostavili težave, za katere iščete rešitev oz. delili morebitne rešitve, ki bi lahko pomagale ostalim študentom.

V Društvu študentov invalidov Slovenije so v zadnjih mesecih kot del projekta Prava smer pripravljali priporočila za visokošolske učitelje na področju učinkovitega izvajanja predavanj, priprave študijskih gradiv in preverjanja znanja. Omenjena priporočila si lahko ogledate na spletni strani pod Sodelovanje z visokošolskimi institucijami. Prav tako so pripravljali namige za učinkovitejši študij, ki se nahajajo pod Študij na daljavo. Za študente z Aspergerjevim sindromom, bo zanimivo gradivo Aspergerjev sindrom in študij.

Za prijavo na dogodek kliknite na Študent študentu o študiju na daljavo. Dan pred dogodkom bodo prijavljeni študenti prejeli Zoom povezavo.

Za več informacij ali, če potrebujete prilagoditve oz. podporo za spremljanje dogodka, pišite na miha@dsis-drustvo.si.

Vabljeni!

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.