3.6.2015

Prva diplomantka Fakultete za industrijski inženiring Novo mesto

Prva diplomantka Fakultete za industrijski inženiring Novo mesto Alja Krznarič in njeno sporočilo ženskam.

Čas je da ženske odstranimo ovire, ki smo si jih postavile. Iz sebe lahko naredimo veliko več kot smo kdaj koli sanjale. (Louise L. Hay)

“Ko sem opravila vse izpite na Fakulteti za industrijski inženiring Novo mesto v študijskem letu 2012/2013, sem se junija 2013 odločila odpotovati v Združene države Amerike z željo po novih delovnih izkušnjah, spoznavanju njihove kulture in izobraževanju. Zato sem se prijavila v Program Work Experience CCUSA, ki v Sloveniji deluje že 13. leto. Možnost programa poletnega dela v ZDA mednarodnim študentom omogoča obiskati in na zelo svoboden način spoznati ZDA. Vsako leto preko CCUSA organizacije v ZDA odide preko 14.000 študentov s celega sveta.

Tisti, ki smo tam že bili, menimo, da je program investicija v prihodnost. V ZDA vsak študent dobi pomembne delovne izkušnje v mednarodnem kolektivu, izboljša znanje angleščine in spozna vrstnike s celega sveta. Ker sem leta 2013 in 2014 pridobila ogromno novih, pozitivnih izkušenj, sem se odločila da tudi to poletje izkoristim za nadaljnje izobraževanje. Znanje, ki sem ga pridobila na svoji fakulteti, želim še nadgraditi z informacijami iz drugega okolja in menim, da so Združene države Amerike ravno pravšnje za to. Poleg 4 mesečnega dela se vsako leto odločim tudi za potovanje po Ameriki. Tako sem v letu 2013 in 2014 prepotovala okoli 20 zvezdnih držav. Obiskala sem popularna glavna mesta kot so Los angeles, San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon, New York, Miami, Washington DC, Key West, Savanah. Odpotovala sem tudi v Canado in si ogledala čudovite Niagarske slapove, Toronto in Montreal. Lani sem se odpravila tudi na 7-dnevno križarjenje po Zahodnih Karibih.

G. Dan Rodabaugh, ameriški poslovnež, ki je fakulteto obiskal v marcu 2015, je študentom in diplomantom omogočil sodelovanje v programih s področja razvoja izdelkov in inženiringa, in po uspešnem zagovoru diplome in po ureditvi vseh formalnosti bom odšla na prakso v podjetje v kraju Elkhart, Indiana.”

Pridružite se mi.

Alja Krznarič

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.