6.3.2019

Razpis štipendij za delo v Slovenski vojski

Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije in Slovenska vojska razpisujeta javni natečaj za podelitev 30 štipendij za delo v Slovenski vojski.

Natečaj se razpisuje za kandidate za častnike in višje vojaške uslužbence izobraževalnih programov: zdravstvene nege, medicine, računalništva in informatike, strojništva, letalstva, ladijskega strojništva, elektrotehnike,  pomorstva, navtike, prometa, kemije oziroma kemijske tehnologije ter drugih programov VŠS 1. stopnje za častnike, oziroma EMŠ (medicina) za višje vojaške uslužbence, za poklicno delo v Slovenski vojski za študijsko leto 2019/2020, ki bodo štipendijo prejemali od vključno drugega letnika dalje. Pri vseh navedenih študijskih področjih je zaželeno znanje angleškega jezika.

Prijava za pridobitev štipendije se posreduje v pisni obliki in obsega:

1. Prijavnico za pridobitev štipendije;

2. Izjavo kandidata o vpisu v tekoči letnik izobraževanja (za šolsko/študijsko leto 2019/20);

3. Izjavo kandidata o študijskem uspehu; (navedejo ocene zadnjega zaključenega letnika študija ali srednje šole);

4. Soglasje za izvedbo varnostnega preverjanja;

5. Izjavi, da kandidat nima dvojnega državljanstva in da je seznanjen, da z dnem zaposlitve v Slovenski vojski, ne bo smel biti član nobene politične stranke.

Dodatna pojasnila glede javnega natečaja lahko dobite na sedežih uprav za obrambo in e-pošti: naborna.pisarna@mors.si ali svz@mors.si oziroma na brezplačni telefonski številki 080-1322.

Prijavo pošljite do vključno 31. marca 2019 preko aplikacije za oddajo e-prijav na spletni strani www.postanivojak.si ali na upravi za obrambo na območju vašega stalnega prebivališča, kjer vam bodo nudili tudi pomoč in dodatne informacije.

Javni natečaj je objavljen na internetu in na spletnih mestih: www.postanivojak.si.

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.