19.5.2023

Vabilo – razprava o kritičnih pogledih na krožno gospodarstvo

Vas zanima obravnavanje omejitev krožnega gospodarstva, da bi lahko zagotovili bolje premišljene krožne rešitve? Pridružite se skupini strokovnjakov iz Norveške in Združenega kraljestva za spletno interaktivno razpravo o izbranih kritičnih perspektivah v zvezi s krožnim gospodarstvom, da bi omogočili boljše zasnovo in izvajanje rešitev CE. Nekateri kritiki trdijo, da se krožno gospodarstvo preveč osredotoča na to, kaj je narobe z običajnimi dejavnostmi, ne da bi zagotovilo praktične rešitve; drugi, da socialni element ni dovolj obravnavan in da ne potrebujemo samo globalne tranzicije, ampak tudi pravične itd.

Vabljeni na razpravo o kritičnih pogledih na krožno gospodarstvo, ki bo potekala v ponedeljek, 22. maja 2023, od 16.30 do 17.30.

Moderatorka razprave bo Dolores Modic iz Nord University (Bodo, Norveška) ter gostje Edda Rannveig Hjaltadottir, Cynthia Reynolds in Anne Valenturf.

 

Rannveig Edda Hjaltadóttir je izredna profesorica za inovacije na Nord University Business School. Njeno raziskovanje se osredotoča na inovacije in krožno gospodarstvo na poslovni in regionalni ravni. Njena raziskava obravnava, kako podjetja izvajajo (ali ne) CE, vlogo različnih vrst inovacij in potrebo po sodelovanju med akterji pri uvajanju CE.

Cynthia Reynolds je vodja koalicije za krožno gospodarstvo ter ustanovitelj in sistemski arhitekt krožnih regij. Prejela je tudi nagrado Top 100 Women in Social Enterprise in je aktivna v številnih krožnih pobudah po vsem svetu. Po lastnih besedah je navdušena nad tem, kako lahko tehnologija ter uporaba globalnih omrežij in virov ustvarijo družbeni, gospodarski in okoljski vpliv.

Anne Velenturf, Univerza v Leedsu, UK, je vodja Yorkshire Circular Lab, vodja programa TransFIRe, vodja skupine za trajnostni razvoj življenjskega cikla vetrne energije in direktor 4Innovation, ki podpira prehod v krožno gospodarstvo.

 

Povezava do dogodka: https://nord.zoom.us/j/69262891337?pwd=VCtjbnMvOGFwcHBHZnpRQ21CbTQxQT09

Meeting ID: 692 6289 1337

Passcode: 500465

 

Dogodek sosponzorira Norveški direktorat za visoko šolstvo in spretnosti (projekt CE4O&G).

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.