14.6.2019

Svečana akademija ob 10. letnici delovanja fakultete

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto (FINI NM) uspešno deluje že 10. leto. Ob tej priložnosti je v četrtek, 13. junija 2019, potekala Svečana akademija. Fakulteta se je v tem času razvila v izobraževalno institucijo na področju strojništva, kjer so študenti v ospredju delovanja in dobijo poleg teoretičnega tudi najnovejša tehnična, tehnološka in interdisciplinarna znanja, uporabna za vsa področja procesne industrije. Poleg uspešnega pedagoškega dela je fakulteti v zadnjih dveh letih uspel preboj tudi na znanstveno-raziskovalnem področju.

Dekanja, mag Iris Fink Grubačević je ob tej priložnosti povedala: »Uspeh naše mlade fakultete, ki letos obeležuje prvo desetletnico, je odraz dobrega dela vodstva, predavateljev in raziskovalcev, na študenta osredotočenega študija, vpetosti v mednarodno okolje ter tesne povezanosti z industrijo skozi vsa leta delovanja. In ravno vpetost v gospodarsko okolje, lokalno in širše, nas je naredilo močnejše in bogatejše. Vizija fakultete je ambiciozen razvoj v priznano in prepoznavno visokošolsko institucijo na področju tehniških ved z osnovnim namenom razvoja stroke in trajnostnega razvoja ožjega in širšega okolja. Delovanje je usmerjeno v zagotavljanje visoke kakovosti, odličnosti in svobode ustvarjalnosti. Želja po tem, da se nenehno razvijamo, nas žene do tistih meja, ki se nekaterim še vedno zdijo nemogoče, drugim pa so izziv za uresničenje njihovih sanj. Te sanje je do sedaj uresničilo že 100 diplomantov. Ponosna sem na njihov uspeh, saj so si dali priložnost, da se z vsakim novim znanjem povzpnejo stopničko višje v strokovnem in osebnostnem razvoju. Konec koncev so diplomanti FINI razvojni potencial družbe, kot so bili vsi veliki inženirji skozi zgodovino. Določamo se z odločitvami in dejanji. Z njimi oživljamo in osmišljamo besede in sanje ter omogočimo, da tisto, kar smo, postane, kar želimo biti; v jeziku FINI NM – ustvarjalci napredka. Nadaljnjo pot fakultete, ki je sicer majhna in mlada, ustvarja pa velike in prepoznavne stvari, naj spremlja modrost našega velikega alpinista Nejca Zaplotnika, ki se je ravno tako kot mi srečeval z včasih nemogočimi izzivi: Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.«

Fakulteta je na Svečani akademiji podelila priznanja za prispevek k razvoju fakultete, in sicer Šolskemu centru Novo mesto, Mestni občini Novo mesto, Gospodarski zbornici za Dolenjsko in Belo krajino ter TPV Group d.o.o. Za izjemen prispevek k razvoju fakultete je prejel zlato plaketo gospod Štefan David, direktor Šolskega centra Novo mesto.

 

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.