30.1.2019

TPV lansiral odprto platformo za pridobivanje idej

V letošnjem letu družba TPV praznuje 30. obletnico ustanovitve podjetja, zato je bil 6. Dan inovativnosti Skupine TPV, dogodek na katerem Skupina TPV predstavi svoje aktivnosti in dosežke na področju inovativnosti v preteklem letu ter opozori na trende ter novosti na tem področju, vsebinsko še posebej bogat. TPV je ob tej priložnosti lansiral tudi lastno odprto platformo za pridobivanje idej in povezovanje z zunanjimi partnerji TPV Innovation Station.

Mag. Marko Gorjup, direktor – predsednik poslovodstva TPV d.o.o., je v svojem uvodnem nagovoru poudaril odločilni pomen inovativnosti pri zagotavljanju konkurenčnosti podjetij in z besedami »ko se združujejo inovativni umi, se ideje ne le seštevajo, ampak množijo« opozoril na potrebo po čim večji stopnji odpiranja in sodelovanja tudi na tem področju.

Ideji o povezovanju in odpiranju je pritrdil tudi osrednji govorec na dogodku, dr. Johannes Reindl, vodja strateškega inoviranja na področju nabave v BMW Group, ki je v svojem predavanju predstavil, kako inovacije vplivajo na spremembe v avtomobilski industriji ter kako to področje naslavlja BMW.

Predavanju je sledila okrogla miza z naslovom »Inovativna platforma in odprto inoviranje«. Zaključek okrogle mize se je z dramatičnim raketnim lansiranjem prelil v rojstvo TPV-jeve odprte inovativne platforme TPV Innovation Station. Le ta predstavlja osnovo inovativnega eko sistema, v katerem sodelujejo zaposleni, zunanji partnerji – fakultete, inštituti, startup podjetja, inkubatorji, TPV-jevi OEM kupci (proizvajalci vozil), dobavitelji, itd…- ter inovativni študenti in drugi posamezniki, ki jim bo TPV z novo platformo omogočil okolje, kjer njihove ideje lahko dozorijo ter jim pomagal uresničiti njihove sanje. Dneva inovativnosti se je udeležila tudi dekanja FINI, mag. Iris Fink Grubačević.

Več informacij o samem dogajanju in o nagrajencih si lahko preberete tukaj.

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.