domov nazaj natisni pošlji stran facebook SI EN SR

Novice

Strokovna ekskurzija v Munchen

 

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto organizira strokovno ekskurzijo v Munchen (13. 6. - 14. 6. 2015) v okviru katere si bomo ogledali BMW muzej in Deutsches Museum.

 

Program strokovne ekskurzije:

Datum potovanja: 13. 6. - 14. 6. 2015

 

1. DAN: NOVO MESTO – MUNCHEN

Odhod avtobusa ob 4. uri zjutraj izpred TUŠ-a Novo mesto. Sledi vožnja na Gorenjsko in skozi predor Karavanke v Avstrijo. Nadaljevanje potovanja po Turski avtocesti do Munchna. Takoj po prihodu vožnja do Olimpijskega parka. Obisk bomo začeli v t.i. BMW Weltu, ki je nekakšen prodajno / razstavni salon. Vse tri zgradbe so pred kratkim obnovili oz. zgradili in s tem ustvarili zelo zanimiv realno - virtualni avtomobilski svet ter na ta način predstavili preteklost, sedanjost in prihodnost te večno popularne avtomobilske blagovne znamke. Zdaj lahko obiskovalci z vsega sveta vidijo vse, kar predstavlja svet BMW - najnovejše trende s področja tehnike in oblikovanja. Res zanimivo in vredno ogleda. Sledi obisk prenovljenega BMW muzeja. Na 25 oddelkih je razstavljenih 125 originalnih BMW-jevih modelov, ki najbolje govorijo o 90-letni zgodovini znamke. Po ogledih prosto za individualne oglede ali vzpon na Olimpia Turn. Vožnja do hostla. Po namestitvi sledi povratek v center za krajši sprehod po mestu, mimo bogate mestne tržnice Viktualienmarkt, renesančne cerkve sv. Mihaela, stolnice. V »srcu mesta« Marienplatzu nekaj prostega časa za samostojne oglede ali nakupe. Po želji večerja v eni izmed značilnih bavarskih pivnic. Nočitev.

 

2. DAN: MUNCHEN – NOVO MESTO

Takoj po prihodu se bomo napotili v enega izmed največjih tehniških muzejev na svetu - DEUTSCHES MUSEUM. Nekaj ur bomo imeli na razpolago za ogled te čudovite tehniške zbirke. Po ogledu bomo nekaj časa namenili še krožnemu avtobusnemu ogledu Münchna z ogledom: ostanki mestnih vrat, Odeonskega in Kraljevega trga, Ludvikove ceste ob kateri so Bavarska državna knjižnica, Ludvik – Maksimiljanova univerze, stare in nove Pinakoteke... Popoldan zunanji obisk nogometnega stadiona Allianz Arena (notranji voden ogled stadiona možen le ob predhodni najavi in odvisno od sporeda tekem). Nato sledi samo še povratek proti domu. Prihod v Novo mesto je predviden v večernih urah.


CENA: 105 € na osebo / najmanj 50 oseb, 110 € / najmanj 45 oseb, 116 € / najmanj 40 oseb

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, ena nočitev z zajtrkom v hostlu v mestu, ogledi po programu, cestne takse, obisk BMW muzeja in BMW Welta, obisk Tehničnega muzeja, nezgodno zavarovanje, DDV, organizacijo in vodstvo izleta.

DOPLAČILO: (po želji ) - Allianz Arena 9 EUR, večerja v pivnici od 18 EUR

 

Prijave na ekskurzijo sprejemamo v referatu fakultete do vključno 28. 5. 2015 preko prijavnice.

 

 

Vljudno vabljeni!


‹ Nazaj

Pošlji prijatelju