domov nazaj natisni pošlji stran facebook SI EN SR

 

doc. dr. Anatolij Nikonov

 

ZAKAJ FINI?

»….prijazen odnos do študentov, odprtost, profesionalizem vodstva, usmerjenost v sodelovanje z industrijo, vpletenost v mednarodno okolje«

 

Katedra: Katedra za mehaniko, konstruiranje in računalniški inženiring

Komisije: Komisija za študijske in študentske zadeve; Komisija za znanstveno-raziskovalno delo

Inštitut:

Inštitut za znanstveno-raziskovalno dejavnost

Kontaktne informacije:

E: anatolij.nikonov@fini-unm.si

Govorilne ure:

Po dogovoru po e-pošti

Strokovna biografija:

 Anatolij Nikonov je doktoriral na Državni Univerzi v Saratovu (Rusija) na področju mehanike trdnih teles. Med letoma 1987 in 2000 je poučeval na Državni Univerzi v Saratovu, med letoma 2001 in 2002 pa je delal na South Bank University v Londonu. Od leta 2003 dalje poučuje v Sloveniji in v tujini na dodiplomskem in podiplomskem študiju. Od leta 2010 je član znanstvenega odbora društva »Danubia Adria Society on Experimental Methods«, recenzent v mednarodnih znanstvenih revijah, izvaja aktivnosti v programskih odborih nacionalnih in mednarodnih konferenc. Objavil je številne znanstvene in strokovne članke in predstavljal svoja dela na mednarodnih in nacionalnih konferencah. Njegovi raziskovalni interesi so na področjih: dvo- in tro-dimenzionalni problemi mehanike kompozitov in hibridnih materialov, asimptotične metode v mehaniki, vibracije in procesi valovanja v tehniki, reologija in karakterizacija polimernih materialov, eksperimentalne tehnike.

 

Predmeti in njihova uporabnost:

Predmet je namenjen pridobitvi znanj iz mehanike na področjih statike, trdnosti, kinematike in dinamike. Študent pridobi sposobnost razčlenitve mehanskih problemov stroke in njihove analize ter sposobnost uporabe osnovnih zakonov mehanike.

Predmet je namenjen pridobitvi poglobljenih znanj iz mehanike nihanj in procesov valovanj v konstrukcijah v povezavi z realnimi problemi v tehniki. Študent pridobi sposobnost uporabe zakonov in principov dinamike na področju mehanskih sistemov.

Predmet je namenjen seznanitvi z osnovnimi pristopi pri snovanju eksperimentov ter z metodami načrtovanja in izvedbe meritev ter njihovega vrednotenja. Študent pridobi sposobnost uporabe merilnikov sile, pomikov, pospeškov, temperature pri reševanju strokovnih problemov.

 

Bibliografija:

COBISS

RRD:

SICRIS

Šifra raziskovalca:

24559

Pošlji prijatelju