domov nazaj natisni pošlji stran facebook SI EN SR
Damir Vrančić

Zakaj FINI?

»Ker verjamem, da je kakovostno inženirsko znanje izjemnega pomena za razvoj Slovenije in EU«

doc. dr. Damir Vrančić

Katedra:
Katedra za materiale, tehnologije in proizvodnjo

Kontaktne informacije:
E: damir.vrancic@fini-unm.si
T: +386-1-4773-732, +386-68-170-460

Govorilne ure:
Po dogovoru po e-pošti

Strokovna biografija:
Damir Vrančić je doktoriral na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, in sicer na področju Avtomatika. Od leta 1992 je zaposlen na Institutu Jožef Stefan v Ljubljani na Odseku za sisteme in vodenje. Od leta 2003 do danes je predaval ali predava na Univerzi v Mariboru (Fakulteta za logistiko), Univerzi v Novi Gorici (Fakulteta za naravoslovje), Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana in na Fakulteti za industrijski inženiring.
V zadnjih desetih letih dr. Damir Vrančić deluje predvsem na področjih nastavljanja parametrov regulatorjev, razvoju adaptivnih sistemov in razvoju elektronike.
Skupaj s soavtorji je objavil več kot 150 člankov, referatov in poglavij v monografijah.

Raziskovalna dejavnost:
Na področju nastavljanja parametrov regulatorjev je dr. Vrančić razvil izvirne metode nastavljanja parametrov, ki temeljijo na časovnem ali frekvenčnem odzivu procesa. Na področju adaptivnih sistemov je dr. Damir Vrančić razvil adaptivni sistem za spremembo dinamičnega ojačenja pogona ventila, ki ga je patentiralo podjetje Danfoss SA.

Druge dejavnosti, projekti:
Dr. Vrančić je bil v obdobju 2010-2014 član izvršnega odbora Društva avtomatikov in je član Slovenskega simulacijskega društva. Kandidat je bil tudi predsednik svetovne stereoskopske zveze v obdobju 2011 do 2013.

Predmeti in njihova uporabnost: 

Ali bi radi izvedeli kako voditi različne procese ali naprave v industriji s pomočjo regulatorjev? Kako nastaviti parametre regulatorja, da bodo procesi ali naprave čim hitreje dosegli želene vrednosti? Potem je ta predmet pravšnji za vas!

 


RRDSICRIS

Šifra raziskovalca:
12342

Pošlji prijatelju