domov nazaj natisni pošlji stran facebook SI EN SR

 

doc. dr. Damjan Balabanič

 

ZAKAJ FINI?

»ko želiš pridobiti znanje direkt iz gospodarstva«

Katedra:

Katedra za splošne predmete in ekonomsko poslovne vede

Organi:

Senat, Akademski zbor (predsednik)

Komisije:

Komisija za založniške dejavnosti

Tutorske ure:

Po dogovoru po e-pošti

Kontaktne informacije:

E: damjan.balabanic@fini-unm.si

Govorilne ure:

Po dogovoru po e-pošti

Strokovna biografija:

Dr. Damjan Balabanič je doktoriral na področju okoljskih znanosti (Univerza v Novi Gorici), del doktorata je naredil na sloviti španski Univerzi Complutense (Complutense University of Madrid). Za svoje doktorsko delo je prejel nagrado Gospodarske zbornice Slovenije (ZPPPI) in bil nominiran za 13th Royal International Research Award of Iran Royal Institute. Dr. Damjan Balabanič je avtor več izvirnih znanstvenih člankov, ki so objavljeni tudi v visoko citiranih revijah. Svoje raziskovalno delo predstavlja tako na mednarodnih, kot tudi na nacionalnih in regijskih konferencah.

Raziskovalna dejavnost:

Aktivniraziskovalec na področju varovanja okolja.

Predmeti in njihova uporabnost:

Predmet pri katerem se boste na zanimiv način veliko naučili o vzrokih in posledicah onesnaževanja okolja ter o načinih kako zmanjšati okoljsko problematiko onesnažvanja.

Če želite obvladati problematiko projektiranja energetskih sistemov, se seznaniti s specifičnimi zahtevami glede ekoloških vidikov in vpliva na projektiranje bivalnih in poslovnih sistemov, je ta predmet prava izbira za vas.

če želite nadgraditi svoje znanje in razumevanje področja prenosa toplote ter snovi; splošne termodinamične krožne procese; procese kogeneracije in proces trigeneracije za proizvodnjo električne, toplotne in hladilne energije ter obvladati procese Ottovega in Dieslovega motorja, je predmet Toplotni procesi za vas prava izbira.

Bibliografija:  COBISS

RRD: SICRIS

Šifra raziskovalca:  30172

Pošlji prijatelju