domov nazaj natisni pošlji stran facebook SI EN SR

 

doc. dr. Tomaž Aljaž

 

ZAKAJ FINI?

»Možnost uporabe profesionalnih izkušenj na študente in vplivati na njihovo razmišljanje s pomočjo inovativnih pristopov«  

Katedra:

Katedra za splošne predmete in ekonomsko poslovne vede

Organi:

Akademski zbor

Kontaktne informacije:

 E: tomaz.aljaz@fini-unm.si

Govorilne ure:

 Po dogovoru po e-pošti

Strokovna biografija:

Dr. Tomaž Aljaž je vodja projektov s področja informacijske tehnologije, kjer je osredotočen na vodenje projektov, vpeljavo izboljšav v delo projektnih ekip, vzpostavitev in vzdrževanju optimalne uporabe virov in zmanjšanju operativnih tveganj. Predhodne izkušnje segajo na področje razvoja in raziskav informacijsko komunikacijske tehnologije kjer je bil zadolžen za vodenje oddelkov, projektov, produktnega vodenja in priprave celovitih rešitev. Objavil je mnogo člankov s področja informacijsko komunikacijske tehnologije, vodenja oddelkov in zaposlenih, projektnega vodenja, procesov s pomočjo uporabe metodologije Teorije omejitev (angl. Theory Of Constrains) in drugih vitkih / agilnih metodologij. Ima doktorat s področja elektrotehnike, Fakultete za elektrotehniko in računalništvo Maribor. Svoje znanje s področja vpeljave »vitkih« metodologij dela je v letih 2013 in 2014 izpopolnjeval na Washington State University, ZDA, ki je specializirana za vpeljevanje »vitkih« metod dela v organizacije, projektna vodenja in druge metode s ciljem izboljšanja rezultatov v podjetjih. Na omenjeni univerzi je bil leta 2014 tudi zunanji predavatelj, sedaj pa je tutor študentom. Prav tako že več kot 8 let predava s področja informacijske in komunikacijske tehnologije doma in v tujini. V aprilu 2014 je pridobil tudi certifikat na mednarodni organizaciji Theory Of Constraints International Certification Organization (TOCICO).

Predmeti in njihova uporabnost:

S pomočjo pridobljenega znanja boste zmožni učinkoviteje planirati, skrajšati in stabilizirati rezultate procesa (dela). Prav tako boste zmožni zmanjšati zaloge in izboljšati odzivnost glede na potrebe trga. Nenazadnje boste zmožni vpeljati proces nenehnih izboljšav v vsakodnevno  delo organizacije in omogočiti njeno nadaljnjo krepitev.

Bibliografija:

COBISS

RRD:

SICRIS

Šifra raziskovalca:

19684

 

Pošlji prijatelju