domov nazaj natisni pošlji stran facebook SI EN SR

 

doc. dr. Urška Florjančič

 

ZAKAJ FINI?

»Je prostor dialoga s posluhom za potrebe industrije in želje študentov. Ponosni na domače znanje in odprti v mednarodno okolje.«

Prodekanja za znanstveno raziskovalno dejavnost

Katedra:

Katedra za materiale, tehnologijein proizvodnjo

Organi:

Upravni odbor ( predstavnica iz vrst visokošolskih učiteljev)

Komisije:

Komisija za znanstveno raziskovalno dejavnost, Komisija za založniške dejavnosti

Inštitut:

Inštitut za znanstveno-raziskovalno dejavnost

Kontaktne informacije:

E: urska.florjancic@fini-unm.si

Govorilne ure: po dogovoru po e-pošti

Strokovna biografija:

Urška Florjančič je doktorica kemijskih znanosti. Po študiju kemijskega inženirstva na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani je več let delala kot asistentka in raziskovalka na isti fakulteti, zatem pa še na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani. V času doktorskega študija se je pol leta usposabljala v Laboratory of Food Physics na Univerzi v Wageningenu na Nizozemskem na projektu »Rheo-optics in food science«. V podjetjih JULON, d.d. in DONIT TESNIT d.o.o. je bila vodja laboratorija in direktorica raziskav, razvoja in kakovosti. Na MOP, Agenciji RS za okolje (ARSO) je delala kot seizmolog na Uradu za seizmologijo in geologijo. Od leta 2016 je zaposlena na FINI Novo mesto kot visokošolski učitelj in oblikuje dejavnosti Inštituta za znanstveno-raziskovalno dejavnost. Objavlja znanstvene in strokovne prispevke v domačih in mednarodnih revijah, je predavateljica na domačih in mednarodnih konferencah, kongresih in delavnicah. Je avtorica več prispevkov v monografijah. Sodelovala je pri pripravi visokošolskega učbenika. Bila je v programskih in organizacijskih odborih domačih in mednarodnih konferenc.

Raziskovalna dejavnost:

Sodelovala je pri pripravi in izvajanju evropske podiplomske šole za inženirsko reologijo EURHEO v okviru programa Socrates/Erasmus in na nacionalnem nivoju koordinirala vpis prvih študentov v nov Erasmus Mundus evropski magistrski študij inženirske reologije v letu 2008. Kot raziskovalka na FINI Novo mesto sodeluje pri projektu »EVA4green - Ekološki Varen Avtomobil za zeleno mobilnost«, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ESRR za obdobje 2016-2018.

Predmeti in njihova uporabnost:

Biblliografija: COBISS

RRD: SICRIS

Šifra raziskovalca: 18248

Europass CV:

-          SLO

-          ANG

Pošlji prijatelju