Damjan . ' '
                  . Balabanič

Doc. dr. Damjan Balabanič

Govorilne ure: Po dogovoru po e-pošti
Tutorske ure: Po dogovoru po e-pošti

Katedra: Katedra za splošne predmete in ekonomsko poslovne vede (predstojnik); Katedra za naravoslovne vede, elektromehanske / mehatronske sisteme; Katedra za materiale, tehnologije in proizvodnjo
Organi: Akademski zbor (predsednik), Upravni odbor (predsednik), Senat

Zakaj FINI? »Ko želiš pridobiti znanje direkt iz gospodarstva.«

Strokovna biografija

Dr. Damjan Balabanič je doktoriral na področju okoljskih znanosti (Univerza v Novi Gorici), del doktorata je naredil na sloviti španski Univerzi Complutense (Complutense University of Madrid). Za svoje doktorsko delo je prejel nagrado Gospodarske zbornice Slovenije (ZPPPI) in bil nominiran za 13th Royal International Research Award of Iran Royal Institute. Dr. Damjan Balabanič je avtor več izvirnih znanstvenih člankov, ki so objavljeni tudi v visoko citiranih revijah. Svoje raziskovalno delo predstavlja tako na mednarodnih, kot tudi na nacionalnih in regijskih konferencah.

Raziskovalna dejavnost

Aktivni raziskovalec na področju varovanja okolja.

Predmeti in njihova uporabnost

Predmet pri katerem se boste na zanimiv način veliko naučili o vzrokih in posledicah onesnaževanja okolja ter o načinih kako zmanjšati okoljsko problematiko onesnažvanja.

Če želite obvladati problematiko projektiranja energetskih sistemov, se seznaniti s specifičnimi zahtevami glede ekoloških vidikov in vpliva na projektiranje bivalnih in poslovnih sistemov, je ta predmet prava izbira za vas.

če želite nadgraditi svoje znanje in razumevanje področja prenosa toplote ter snovi; splošne termodinamične krožne procese; procese kogeneracije in proces trigeneracije za proizvodnjo električne, toplotne in hladilne energije ter obvladati procese Ottovega in Dieslovega motorja, je predmet Toplotni procesi za vas prava izbira.

Bibliografija

COBISS

RRD

SICRIS

Šifra raziskovalca

30172

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.