Matija . ' '
                  . Vidiček

Matija Vidiček, pred.

Govorilne ure: Po mailu kadarkoli

Katedra: Katedra za naravoslovne vede, elektromehanske / mehatronske sisteme
Organi: Akademski zbor

Zakaj FINI? »FINI je fakulteta, katere diplomanti postanejo inženirji. Ker sem tudi sam inženir, mi je v veselje sodelovati pri zgodbi ustvarjanja novih inženirjev«

Strokovna biografija

Matija Vidiček je diplomiral iz geodezije na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani leta 2005. Leto kasneje je študiral Geographical Information Management and Applications na Univerzi v Utrechtu (NL). Med letoma 2005 in 2008 je na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru sodeloval pri predmetih prometna geografija, geografski informacijski sistemi in statistika v logističnih sistemih. Med letoma 2008 in 2010 pa je bil vključen v učni proces na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu in Fakulteti za uporabne družbene študije Nova Gorica pri predmetih statistika I in II, kakovost informacij in raziskovanje interneta. 5 let je bil zaposlen kot glavni analitik na Sodnem svetu RS, kjer se je ukvarjal z analizo učinkovitosti in uspešnosti sodišč in sodnikov. Sedaj je zapolsen kot višji svetovalec pri implementaciji informacijskih sistemov za učinkovito upravljanje z dokumenti v podjetju Amplexor.

Raziskovalna dejavnost

Njegovo področje raziskovanja so geografske informacije, geografski informacijski sistemi in daljinsko zaznavanje, informacijski sistem in statistika.

Predmeti in njihova uporabnost

I. Stopnja: Matematika z aplikacijami I in II :

Matematika je osnovna podlaga kakršnega koli inženirja, saj brez njenega znanja posameznik težko pridobi znanja tehničnih predmetov.

Bibliografija

COBISS

RRD

SICRIS

Šifra raziskovalca

29195

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.