Urška . ' '
                  . Florjančič

Doc. dr. Urška Florjančič

Govorilne ure: Po dogovoru po e-pošti

Katedra: Katedra za materiale, tehnologije in proizvodnjo
Komisije: Komisija za znanstveno raziskovalno dejavnost, Komisija za založniške dejavnosti
Organi: Upravni odbor (predstavnica iz vrst visokošolskih učiteljev)
Inštitut: Inštitut za znanstveno-raziskovalno dejavnost

Zakaj FINI »Je prostor dialoga s posluhom za potrebe industrije in želje študentov. Ponosni na domače znanje in odprti v mednarodno okolje.«

Strokovna biografija

Urška Florjančič je doktorica kemijskih znanosti. Po študiju kemijskega inženirstva na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani je več let delala kot asistentka in raziskovalka na isti fakulteti, zatem pa še na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani. V času doktorskega študija se je pol leta usposabljala v Laboratory of Food Physics na Univerzi v Wageningenu na Nizozemskem na projektu »Rheo-optics in food science«. V podjetjih JULON, d.d. in DONIT TESNIT d.o.o. je bila vodja laboratorija in direktorica raziskav, razvoja in kakovosti. Na MOP, Agenciji RS za okolje (ARSO) je delala kot seizmolog na Uradu za seizmologijo in geologijo. Od leta 2016 je zaposlena na FINI Novo mesto kot visokošolski učitelj in oblikuje dejavnosti Inštituta za znanstveno-raziskovalno dejavnost. Objavlja znanstvene in strokovne prispevke v domačih in mednarodnih revijah, je predavateljica na domačih in mednarodnih konferencah, kongresih in delavnicah. Je avtorica več prispevkov v monografijah. Sodelovala je pri pripravi visokošolskega učbenika. Bila je v programskih in organizacijskih odborih domačih in mednarodnih konferenc.

Raziskovalna dejavnost

Sodelovala je pri pripravi in izvajanju evropske podiplomske šole za inženirsko reologijo EURHEO v okviru programa Socrates/Erasmus in na nacionalnem nivoju koordinirala vpis prvih študentov v nov Erasmus Mundus evropski magistrski študij inženirske reologije v letu 2008. Kot raziskovalka na FINI Novo mesto sodeluje pri projektu »EVA4green - Ekološki Varen Avtomobil za zeleno mobilnost«, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ESRR za obdobje 2016-2018.

Predmeti in njihova uporabnost

Bibliografija

COBISS

RRD

SICRIS

Šifra raiskovalca

18248

Europass CV

–          SLO

–          ANG

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.