Happy Novo mesto

Novo mesto je gospodarska, izobraževalna, kulturna in športna prestolnica Dolenjske. Po kulturnem pomenu in zgodovinskem bogastvu sodi med najimenitnejša slovenska mesta.

Društvo novomeških študentov DNŠ, ki zastopa interese študentov in se zavzema za izboljšanje kakovosti študentskega življenja, vključuje tri zavode (LokalPatriotZaložba in knjigarna GogaHostel Situla), v okviru katerih se tradicionalno organizirajo različni množično obiskani mednarodni dogodki kot so FotopubJazzintyCvičkarija. Prirejajo številne koncerte, razstave, potopisna predavanja, gledališke predstave. Poletno dogajanje dodatno popestrijo Rock OtočecNovomeški poletni večeriMuzejski vrtovi, Noč na Krki, Beli teniški turnir.

Zgodovino mesta hrani Dolenjski muzej, ki hrani stalne in organizira številne občasne razstave. Novo mesto ima tudi prvo profesionalno gledališče v svoji zgodovini Anton Podbevšek Teater. Številne kulturne in družabne dogodke ponujajo še Kulturni center Janeza TrdineGalerija SimulakerJakčev domKnjižnica Mirana Jarca, Galerija Krka, Galerija pri Slonu, Galerija Kralj, Čajarna pri Starem mostu, Narodni dom.

Novo mesto je tudi mesto športa, ponosno na svoje športne legende kot so Leon Štukelj, baletna umetnika Pia in Pino Mlakar, kolesarji Sandi Papež, Bogdan Fink, Gorazd Štangelj, Uroš Murn, Jure Zrimšek, telovadka Jasna Dokl, atlet Igor Primc in košarkar Matjaž Smodiš. Aktivno delujeta dve športni dvorani (dvorana Marof in dvorana Leona Štuklja), primerni za igranje rokometa, košarke in odbojke. Aktivno preživljanje prostega časa je mogoče tudi na teniških igriščih na Loki, ter na atletskem in nogometnem stadionu Portovald. Razpoložljive so še številne druge aktivnosti Čolnarjenje po reki Krki in izposojaKolesarjenje in izposojaTenisJahanjeRafting in splavarjenjeLeti z baloniGolfPanoramski letiSmučanje.

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.