3.3.2020

Gostujoča predavanja

V mesecu februarju nas je v sklopu gostujočih predavanj v okviru projekta Krajša in daljša gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na slovenskih visokošolskih zavodih 2019-2022, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, obiskal priznani visokošolski učitelj iz tujine, prof. dr. Matej Daniel, Czech Technical University in Prague, Department of Mechanics, Biomechanics and Mechatronics.

V pedagoški proces se je vključil na visokošolskem strokovnem študijskem programu Inženiring in vozila pri izvedbi predmetov Materiali in Avtomobilizem, in sicer s tematikama Biomechanics of automotive injury in Advances in additive manufacturing for the biomedical industry. Študenti so njegova predavanja spremljali z navdušenjem, saj jih je izvedel ne le strokovno, temveč tudi zelo dinamično in zanimivo.

Prav tako se je sestal z dekanjo mag. Iris Fink Grubačević in prodekanjo za znanstveno raziskovalno delo doc. dr. Urško Florjančič, s katerima je vzpostavil izhodišča za nadaljnje skupno projektno sodelovanje med obema institucijama, ter s Erasmus+ koordinatorko Ines Lipuš o izvedbi mobilnosti dveh študentov, ki sta trenutno pod njegovim mentorstvom na CTU za namen prakse.

Slika lahko vsebuje: 1 oseba, zaslon, dnevna soba, položaj in znotraj

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.