8.12.2023

IP Monitor je tu

IPR4SC  partnerji z veseljem sporočajo, da je objavljen in delujoč IP Monitor, ki vsebuje na enem mestu kar 600 spletnih virov povezanih z intelektualno lastnino, da podpre vašo inovativnost.

Danes obstajajo številni viri povezani z intelektualno lastnino (IL) in inovacijami, kot so baze podatkov ali IL orodja. IP Monitor je novo orodje, ki vas lahko vodi skozi izbiro IP baz, orodij za intelektualno lastnino, platform za prenos tehnologij in imenik odvetnikov za intelektualno lastnino ter ostale spletne IL vire.

Le-te potrebujejo tako izumitelji, ustvarjalci, lastniki podjetij in vlagatelji, ter vsi ostali, ki jih zanimajo pravice intelektualne lastnine. Vsebuje dragocene informacije o bazah podatkov in orodjih za pravice intelektualne lastnine (IPR) ter vam omogoča, da najdete ustrezno rešitev. Lahko dobite tudi informacije o tem, kako uporabljati izbrane IP baze podatkov in orodja za podporo krožnosti in trajnosti, pa tudi druge informacije o krožni in trajnostni intelektualni lastnini.

Najdete lahko ažurne informacije o približno 600 (!) spletnih virov za IL: patenti -, blagovne znamke -, industrijski dizajni -, certifikati za dopolnilno varstvo -, zemljepisne označbe – in druge baze podatkov za IPR in tehnologijo, pa tudi orodja za IP. Poleg tega lahko najdete informacije o patentnih odvetnikih z vsega sveta.

IP Monitor najdete tukaj: https://ip-monitor.eu/

Kontakt:
Tamara Besednjak Valič, Faculty of Information Studies in Novo mesto (Vodilni partner)
Email: tamara.valic@fis.unm.si

Sara Modic, LOGIKA založniško podjetje d.o.o. (Projektni partner)
Email: sara@logika.si

 

*Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.