26.9.2022

Novo mesto načrtuje prvi center za krožno javno naročanje v Sloveniji

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto je eden od partnerjev v projektu NovIKrog,v katerem raziskujemo vprašanje zapiranja snovnih lokalnih zank in iščemo priložnosti ponovne uporabe ali reciklaže materialov, izdelkov in storitev, ki imajo svoj izvor v lokalnem okolju in jih lahko v lokalnem okolju ponovno uporabimo. V okviru projekta analiziramo snovne tokove v novomeški in sosednjih občinah ter primernost posameznih področij javnega naročanja za krožna javna naročila. Naš cilj je, da kot promotor krožnega gospodarstva pripeljemo krožno gospodarstvo od teorije k praksi – v konkretna krožna oziroma zelena javna naročila. Ob tem bo v okviru Razvojnega centra Novo mesto vzpostavljen krožni inovativni center, ki bo povezoval deležnike s področja lokalne samouprave, raziskav, gospodarstva, pri čemer je posebna pozornost usmerjena v hitra inovativna podjetja, ki na tem področju vidijo nove priložnosti.

V projektu NovIKroG, ki ga sofinancira Norveški finančni mehanizem, sodeluje šest partnerjev: Komunala Novo mesto, Razvojni center Novo mesto, Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto, Zavod Knof, Univerza Nord iz Norveške ter kot vodilni partner Mestna občina Novo mesto. Trajanje projekta znaša 24 mesecev, začel pa se je maja 2022.

Ker želimo javnost obvestiti o našem delu, organiziramo novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavniki partnerjev projekta predstavili načrte za vzpostavitev prvega centra za krožno javno naročanje v Sloveniji, ki bo deloval v okviru Razvojnega centra Novo mesto.

Novinarska konferenca bo v torek, 27. 9. 2022, ob 11. uri na Komunali Novo mesto (Podbevškova ulica 12, Novo mesto).

Prosimo vas, da vašo udeležbo na novinarski konferenci potrdite na elektronski naslov monika.gabric.simon@novomesto.si.

Vljudno vabljeni.

 

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.