25.5.2022

7. svečana podelitev diplom diplomiranim inženirjem strojništva in magistrom inženirjem strojništva FINI Novo mesto

 

Na Fakulteti za industrijski inženiring Novo mesto je v torek, 24. maja 2022, potekala svečana podelitev diplom. Diplomske listine smo podelili 7. generaciji diplomantov, ki so pridobili naziv diplomirani inženir strojništva in magister inženir strojništva.  Diplomske listine je prejelo 30 diplomantov in diplomantk na visokošolskem strokovnem študijskem programu in 2 diplomanta na magistrskem študijskem programu. Diplomante so na začetku slovesnosti nagovorili dekanja mag. Iris Fink Grubačević ter oba ustanovitelja fakultete, direktor Šolskega centra Novo mesto, dr. Matej Forjan in župan Mestne občine Novo mesto, mag. Gregor Macedoni.

Podelili smo tudi priznanja za najboljše delo na obeh študijskih stopnjah. Na visokošolskem strokovnem študijskem programu je priznanje za najboljše diplomsko delo prejel Miha Grašič za zaključno nalogo z naslovom Uporaba metode kreativnega mišljenja scamper pri reševanju problema izboljšave kritičnega elementa orodja za preoblikovanje pločevine.

Na magistrskem študijskem programu je priznanje za najboljše magistrsko delo prejel Davor Tramte za zaključno nalogo z naslovom Razvoj lahke prednje obese vozila za velikoserijsko proizvodnjo.

Ob tej priložnosti je dekanja, mag. Iris Fink Grubačević poudarila, da je je uspeh naše mlade fakultete odraz dobrega dela predavateljev, raziskovalcev, referata, podpornih služb, vedoželjnih študentov ter zadovoljnih in uspešnih diplomantov, ki s svojim znanjem in delom promovirajo fakulteto. Vodilo našega dela je na študenta osredotočeno poučevanja ter individualni pristop in podpora vsakemu študentu.

Vsem diplomantom in prejemnikom priznanj iskreno čestitamo ter jim želimo srečno pot v nadaljnji karieri.

 

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.