21.9.2021

Srebrno priznanje GZDBK za Robotsko merilno celico za nadzor kakovosti EAGLE

Na letošnji razpis za najboljše inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine 2021 je prispelo 22 inovacijskih predlogov, ki so jih pripravili inovatorji iz 10 podjetij. Predstavljene predloge je ocenila 8-članska komisija za ocenjevanje inovacij, ki deluje v okviru Sekcije za kakovost in inovativnost. Podelitev priznanj je potekala 15. septembra 2021 na Otočcu.

 

Komisija je predloge ocenjevala glede na inventivno raven, gospodarske rezultate in napovedi ter trajnostni in okoljski vidik. Na podlagi tega, kar je bilo zapisano v prijavah, je ocenila, da si osem inovacij zasluži zlato priznanje, 13 srebrno priznanje, eno pa bronasto priznanje. Priznanja in diplome je nagrajencem predal predsednik zbornice mag. Marko Gorjup.

 

Srebrno priznanje je prejela inovacija Robotska merilna celica za nadzor kakovosti EAGLE.

Avtorji:

  • TPV AUTOMOTIVE, d. o. o.: Anton Juratovac, Mateja Koblar, Jurij Kranjc, Hidajet Kurbegović, mag. Vili Malnarič, mag. Rajko Marinčič, Anton Petrič, Boštjan Piletič, dr. Tomaž Savšek
  • FINI Novo mesto: dr. Urška Florjančič, dr. Anatolij Nikonov, dr. Tomaž Savšek
  • Alpineon, d. o. o.: dr. Tomaž Černe, dr. Žiga Golob, dr. Stanislav Gruden, dr. Jaka Kravanja, dr. Aleš Mihelič, dr. Boštjan Vesnicer, dr. Jerneja Žganec Gros, dr. Mario Žganec

 

Kratek opis inovacije

Inovacija predstavlja novost na globalnem trgu. Razvili in izdelali smo robotsko merilno celico za nadzor kakovosti EAGLE, ki omogoča t. i. bypass ali frekvenčni nadzor geometrije kompleksnih predmetov s sistemom strojnega vida. Nadzor kakovosti se izvaja z uporabo inovativnih 3D-postopkov strojnega vida, ki smo jih razvili in nadgradili na podlagi lastnih patentiranih rešitev. Pri tem smo razvili več novih prebojnih rešitev, ki predstavljajo pomemben napredek na področju stanja tehnike. Inovacija ima velik tržni potencial v tovarnah prihodnosti tako v avtomobilskem kot v tudi drugih sektorjih.

 

 

Vsem inovatorjem iskrene čestitke!

gzdbk_katalog_inovacije_2021_webpdf

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.