29.1.2024

Zeleno javno naročanje živil v vzgojno-izobraževalnih zavodih

Vabimo vas na izobraževanje, kjer vam bomo partnerji projekta NovIKroG pomagali s praktičnimi napotki pri zelenem javnem naročanju živil za šole in vrtce.

Izobraževanje bo v sredo, 14. 2. 2024, od 11. do 15. ure v prostorih Mestne občine Novo mesto na Novem trgu 9 (UrbaNMakerspace, nad prostori Telekoma, zadnje nadstropje). Za udeležence izobraževanja bo zagotovljena malica.

Izobraževanje je namenjeno organizatorjem šolske prehrane in zaposlenim, ki vodijo administrativni del zelenega javnega naročanja živil v šolah in vrtcih. Lepo vabljeni tudi učitelji gospodinjstva, EKO-mentorji in vsi, ki vas ta tema zanima.

Predavatelji bodo

  • Matej Cerovšek,  pravni strokovnjak znotraj ekipe za zeleno javno naročanje na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo, kjer s sodelavci nudijo strokovno pomoč javnim naročnikom;
  • Maja Prebil iz Odvetniške družbe Potočnik in Prebil, ki bo v okviru predavanja »Katere možnosti po ZJN-3 ima naročnik pri naročanju živil?« podala konkretna pojasnila in nasvete, ki bodo javnim zavodom v pomoč pri nabavi živil;
  • Lucija Marovt iz podjetja Circular Schield d.o.o., ki bo v okviru interaktivne delavnice podala konkretne nasvete za zmanjševanje zavržene hrane v šolah.

Več informacij o dogodku dobite v vabilu in pri Nini Jankovič (nina.jankovic@rc-nm.si, 040 211 088).

Prosimo vas, da vašo udeležbo na izobraževanju potrdite na elektronski povezavido srede, 7. 2. 2024.

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.