AKADEMSKI VEČER: Vitki razvoj – hitro, učinkovito in poceni od znanja do izdelka

18.4.2012

AKADEMSKI VEČER: Vitki razvoj – hitro, učinkovito in poceni od znanja do izdelka

Tokratni 21. akademski večer z naslovom “Vitki razvoj – hitro, učinkovito in poceni od znanja do izdelka” je potekal v organizaciji Dolenjske akademske pobude. Predaval je dr. Alexis Zrimec.

Podjetja se v današnjem času soočajo na eni strani s potrebo po stalnem razvoju in inoviranju, na drugi strani pa s pritiskom globalnih trgov in pomanjkanjem časa in sredstev. Hiter, učinkovit in poceni razvoj je danes nuja, ki omogoči preživetje in rast.

Dr. Alexis Zrimec je na predavanju odgovoril na vprašanja, zakaj kljub velikim vložkom v razvoj in velikim pričakovanjem vsak naš izdelek ni tržna uspešnica; zakaj nekateri uspejo tudi z minimalnimi razvojnimi vložki; kako dobro poznamo naše kupce; vemo, kaj bi radi kupili in zakaj; zakaj bi kupili ravno naš izdelek; na kaj vse pomislijo, ko se odločajo za nakup; smo vedeli odgovore na ta vprašanja, preden smo razvili zadnji produkt; ali bi radi razvoj usmerjali bolje, glede na to, da je razvoj bistven za preživetje in je tako drag.

Predavatelj je tudi razložil, kaj ponuja vitki razvoj. Na trgu redki izdelki povrnejo vse razvojne vložke ali so celo uspešnice. Z vitkim razvojem se razvojni timi približajo potrebam kupcev. Metoda sloni na svetovnem trendu vitkega podjetništva Silicijeve doline in združi razvoj produkta z razvojem trga.

Diplomanti FINI predstavljajo razvojni potencial družbe.

Graduates of FINI are society's developmental potential.